Mreža žensk |

Konferenca pritegnila 100 poslušalk in poslušalcev

13.02.2015 Št. ogledov: 1461 Avtor: Uporabnik Uporabnik

Zavod za socialni razvoj Murska Sobota in Ljudska univerza Murska Sobota v okviru projekta Women organizirata številne dogodke, namenjene soočanju z demografskim problemom v pomurski regiji. Cilj projekta je opozoriti na beg možganov, pomembnost žensk v regiji ter ustvariti pomursko Mrežo žensk, ki bo na podlagi neformalnih druženj vplivala na povezovanje in motiviranje žensk ter posledično na kreiranje uspešnih zgodb.

Tako je v petek, 28. 11. 2014, v Hotelu Diana potekala konferenca Moč ženske v sodobni družbi. Na konferenci so spregovorile dr. Maca Jogan, dr. Mirjana Ule, dr. Zdenka Čebašek -Travnik, županji mag. Olga Karba in mag. Vesna Jerala Zver, Marija Bačič, Marija Sreš, Anica Horvat, Sanja Kropec, Lidija Šömen, Alenka Kučan in Romeo Varga. Za zaključek pa nas je Karmen Plut ob izbrani glasbi popeljala v svet biodanze.

Namen konference je predstaviti družbeno (ne)enakost spolov v Sloveniji ter opozoriti na prikrite oblike diskriminacije žensk v sodobnem času. Predstavljeni so bili tudi ukrepi za preprečevanja bega možganov iz regije ter ustanovljena pomurska Mreža žensk, ki se bo zavzemala za neformalno izmenjavo mnenj, znanj in izkušenj med ženskami v Pomurju in nudila podporno okolje vsem kreativnim ženskam, ki želijo stopiti korak naprej, korak dalje. 

© 2015 Zavod za socialni razvoj Murska Sobota, izdelava: gf-inspiro.si