Mreža žensk |

"MOČNE ŽENSKE - MOČNA DRUŽBA"

22.9.2016 OB 9.00 - 14.00

Drage vse in vsi!

Ženske v Pomurju so ena najbolj ranljivih skupin v naši družbi, zato si zaslužijo posebno pozornost. Prav zaradi slednjega smo se odločili, da v letošnjem letu v ospredje naših aktivnosti postavimo romske ženske in njihov razvoj.

Zveza Preporod meni, da je položaj žensk v sodobni družbi izjemno pomemben, zato bo v sodelovanju z Zavodom za socialni razvoj Murska Sobota v četrtek, 22. septembra ob 9.00 uri v večnamenski dvorani v romskem naselju Pušča pri Murski Soboti pripravila strokovno konferenco »Močne ženske – močna družba«, ki bo namenjena romskim ženskam, njihovemu položaju v družbi, zaposlovanju in osebnostnem razvoju.

S konferenco želimo poudariti pomen in vlogo romskih žensk v sodobni družbi ter jih umestiti na položaj, ki si ga zaslužijo kot ženske, matere, žene, hčere, delavke, predvsem pa kot enakopravne članice slovenske družbe. Naš namen je orisati položaj romske ženske v družini in širši skupnosti, njeno vlogo pri vzgoji in izobraževanju otrok, vključevanju v delovno okolje in zaposlovanje ter njeno moč pri odločanju.

Konferenca bo potekala v sklopu festivala ˝Dnevi Pušče 2016˝, ki se bo odvijal od 22. do 24. septembra 2016, na katerem se bodo predstavile številne organizacije s področja kulture, glasbe, športa, kulinarike…

Vabim vas, da se nam pridružite na konferenci o ženskah za ženske!

Lidija


Priponke:

Prijava na dogodek:  • Zadnje novice

© 2015 Zavod za socialni razvoj Murska Sobota, izdelava: gf-inspiro.si